Zonnepanelen leasen

Wel zonnepanelen, niet investeren!

Veel ondernemers kiezen ervoor om zonnepanelen te leasen in plaats van de zonne-installatie aan te schaffen. Groot voordeel van leasen is dat je geen investering hoeft te doen. Daarnaast verduurzaam je je bedrijf en bespaar je vanaf dag 1!

StroomOpgewekt biedt een totaaloplossing voor bedrijven. We bekijken of het dak geschikt is, vragen de subsidies aan en regelen de financiering. Zo kun je als ondernemer doen waar je goed in bent. Wij regelen de rest.

Zonnepanelen plat dak bedrijfspand
Zonnepanelen oost-west

Voordelen van zonnepanelen leasen

bij StroomOpgewekt

  • Direct besparen zonder investering
  • Voldoende cashflow
  • Verhoogt de Energie Prestatie Coëfficiënt van het pand (in 2023 moet ieder pand minimaal een C label hebben)
  • Volledig ontzorgt in de aanleg en het beheer en onderhoud van de zonnestroom installatie
  • Na de leaseperiode wordt de onderneming eigenaar van de installatie
  • Actieve bijdrage aan de energietransitie

Zakelijk leasen

Stappenplan

1. Vrijblijvend adviesgesprek
In een persoonlijk gesprek adviseren we je over de financieringsmogelijkheden.

2. Dak check
Om zonnepanelen te plaatsen moet het dak geschikt zijn. We bekijken of de dakconstructie geschikt is en bespreken wat de efficiëntste manier is om de zonnepanelen te plaatsen.

3. Subsidieaanvraag
Het plaatsen van zonnepanelen wordt gesubsidieerd vanuit de overheid door middel van de SDE** subsidie. We onderzoeken de haalbaarheid en vragen de subsidie voor je aan.

4. Ontwerp
We maken het ontwerp van de zonnestroom installatie en werken de offerte uit.

5. Realisatie
De zonnestroom installatie wordt geplaatst. Als gecertificeerd bedrijf zorgen we dat de installatie aan alle geldende regels en normeringen voldoet. Tevens zijn wij VCA** gecertificeerd.

6. Beheer en onderhoud
Bij het zakelijk leasen word je volledig ontzorgt in het beheer en onderhoud van de zonnestroom installatie. Daarnaast monitoren we de energieopbrengst en rapporteren dit in een jaarlijks overzicht.

 

Veelgestelde vragen

Veel voorkomende leaseovereenkomsten zijn 3, 5 en 10 jaar. Bij een korte leaseperiode is het aflossingsbedrag per maand het hoogst en de totale rente over het leasebedrag het laagst. Kies je voor een lange leasetermijn dan zijn de maandelijkse kosten het laagst.

Tijdens de leaseperiode is de leasemaatschappij om juridische redenen eigenaar van de zonnestroom installatie. Als ondernemer profiteer jij wel van de stroomopbrengsten. 

Ja, het maakt niet uit of je de zonnestroom installatie least of koopt. Als ondernemer profiteer je van alle beschikbare subsidies omdat je fiscaal eigenaar van de zonnestroominstallatie wordt. 

Op bijna alle daken kunnen wij zonnepanelen installeren. Aan de hand van jouw locatie bekijken we de hellingshoek, de zon-oriëntatie en de ligging van het dak. Via de berekening kan je gelijk zien of je dak geschikt is.

Hoe snel de zonnepanelen geplaatst kunnen worden is afhankelijk van de configuratie van het systeem. De doorlooptijd van offerte tot plaatsing varieert van 3 tot 6 weken.

De eerste stap om zonnepanelen te laten plaatsen is bekijken of jouw dak geschikt is. Doe de gratis dakscan op onze website en zie gelijk hoeveel zonnepanelen je nodig hebt op basis van je stroomgebruik. De volgende stap is een afspraak in te plannen op locatie. Wil je liever meer uitleg over de mogelijkheden dan kun je een belafspraak of videogesprek inplannen. Is je dak geschikt dan stellen we de definitieve offerte op. Na akkoord wordt de plaatsing ingepland en ga je snel starten met het opwekken van je eigen stroom.

Check hoeveel jij kan besparen

Binnen één minuut