Zonnepanelen Den Haag

Iedereen zal zijn of haar steentje moeten bijdragen aan een duurzame toekomst en de energietransitie. Het verduurzamen van je bedrijf in Den Haag is door de klimaatdoelstellingen noodzakelijk. Door de stijgende energieprijzen is het aanleggen van een zonne-stroominstallatie erg interessant.  StroomOpgewekt plaatst graag jouw zonnepanelen in Den Haag. Je bespaart, verduurzaamt en wekt energie op.

Energieneutraal bedrijf

StroomOpgewekt biedt totaaloplossingen voor het MKB en grote bedrijven in Den Haag. We bekijken of het dak geschikt is, vragen de subsidies aan en regelen de vergunningen in de gemeente Den Haag als dat nodig is. Zo kun je als Haagse ondernemer doen waar je goed in bent. Wij regelen de rest. Geen geschikt dak? We onderzoeken samen de mogelijkheden. De opgewekte stroom kan worden gebruikt om het wagenpark energieneutraal te maken of het pand. Naast de zonne-stroominstallatie kunnen we ook EV oplaadpunten voor u verzorgen. Ons doel; gezamenlijk de energietransitie in Den Haag versnellen. 

Zonnepanelen plat dak bedrijfspand
Zonnepanelen zakelijk

De voordelen van zonnepanelen 

– Verhoogt de Energie Prestatie Coëfficiënt van het pand (in 2023 moet ieder pand minimaal een C label hebben)
– Volledig ontzorgt in de aanleg en het beheer en onderhoud van de zonne-installatie
– Hogere score C02 prestatieladder
– Door de hoge energieprijzen snel terugverdient

Veelgestelde vragen

De constructeur of architect van het pand weet hoeveel ballast het dak kan hebben. Als er geen gegevens beschikbaar zijn, kunnen we technisch onderzoek doen naar het dak om te bepalen of het dak geschikt is. Als blijkt dat het dak niet is geschikt, kunnen we kijken naar andere mogelijkheden, zoals een landopstelling of het overkappen van de parkeerplaats met zonnepanelen. 

SDE++ stimuleert de CO2-emissiereductie en energieproductie uit hernieuwbare bronnen. De regeling is sinds 2020 voor het eerst geopend in de huidige vorm waarbij technieken concurreren op een zo laag mogelijke prijs/ton CO2. De regeling heeft ieder jaar één openstellingsronde. De SDE++ is voor bedrijven, overheden en non-profitorganisaties die een techniek gaan inzetten die op de SDE-lijst staat. Als je een SDE++ subsidie voor zonnepanelen toegewezen krijgt, ontvang je 15 jaar lang een vast subsidiebedrag per opgewekt kilowattuur zonne-energie.

Ja, we nemen het gehele traject uithanden. We vragen o.a. de SDE++ subsidie aan en bekijken daarnaast of er nog andere voordelen te behalen zijn. Dit kan namelijk per gemeente en provincie verschillen. 

We gebruiken alleen A-merken zonnepanelen, omvormers, optimizers en micro omvormers. Hierdoor ben je verzekerd van een goede werking van het systeem en lange levensduur. De fabrieksgarantie voor omvormers is 10-25 jaar en voor zonnepanelen 15-25 jaar. De merken zonnepanelen waarmee we werken zijn; LG, Solar Fabrik, Jinko solar, JA solar en Trina solar. De omvormers welke we veel toepassen zijn: SMA, SolarEdge, Growatt en Enphase. 

Zonnepanelen leveren gelijkstroom ook wel DC spanning genoemd terwijl apparaten in het bedrijfspand voornamelijk wisselstroom (AC spanning) gebruiken. Om de stroom die de zonnepanelen opleveren in het pand te kunnen gebruiken moet de stroom omgezet worden naar wisselstroom. De omvormer wordt in het pand geplaatst en vormt de gelijkstroom om naar bruikbare wisselstroom. Wil je geen omvormer in het pand dan kunnen we micro omvormers achter het zonnepanelen plaatsen. De stroom wordt dan op het dak via de micro omvormer omgezet naar wisselstroom. Groot voordeel van micro omvormers is dat je de prestaties van de zonnepanelen per stuk kunt monitoren in onze app. Daarnaast heb je geen omvormer in het pand en komt er geen hoogspanning je pand binnen. Micro omvormers zijn iets duurder dan stringomvormers maar hebben een langere levensduur. De levensduur van een micro omvormer is 25-30 jaar. De levensduur van een stringomvormer is 8-12 jaar. Onderaan de streep kunnen micro omvormers dus zelfs goedkoper zijn stringomvormers.

Een optimizer (ook wel power optimizer genoemd) is een klein apparaatje dat onder elk afzonderlijk zonnepaneel geplaatst kan worden om de opbrengst per paneel te behouden als één paneel als gevolg van (gedeeltelijke) schaduwwerking zijn maximale opbrengst verliest. Als je optimizer plaatst en een deel van de zonnepanelen ligt in de schaduw dan worden de prestaties van alle zonnepalen negatief beïnvloed. Dit wil je natuurlijk niet en daarom is het aan te raden om optimizers te plaatsen. Het is afhankelijk van de (schaduw)situatie of deze extra investering interessant is.

De eerste stap om zonnepanelen te laten plaatsen is bekijken of je dak geschikt is. Vul onderstaand contactformulier in of bel naar 015-215 57 91 om een afspraak op locatie te maken. Wil je liever meer uitleg over de mogelijkheden dan kun je een belafspraak of videogesprek inplannen. Is je dak geschikt dan onderzoeken we de subsidiemogelijkheden in jouw regio. Daarna stellen we de definitieve offerte op. Na akkoord wordt de plaatsing ingepland en ga je snel starten met het opwekken van je eigen stroom.

Hoe snel de zonnepanelen geplaatst kunnen worden is afhankelijk van de configuratie van het systeem. De doorlooptijd van offerte tot plaatsing voor zakelijke aanvragen varieert van 1 tot 4 maanden.

Hoe kan jij besparen?

Ben je toe aan zonnepanelen en wil je meer weten over onze mogelijkheden.
Neem contact op om de mogelijkheden te ontdekken.