Hoe kan jij maandelijks besparen?

Zonnepanelen huren geeft je alle voordelen van zonnepanelen, zonder dat je eigen geld hoeft te gebruiken of te lenen. Zo houd je jouw spaargeld over voor belangrijke en leuke dingen of andere manieren om je huis te verduurzamen. Zonnepanelen huren is slim, makkelijk en zorgeloos.

De visie van StroomOpgewekt is dat we zonne-energie voor iedereen mogelijk willen maken. Er zitten veel voordelen aan het huren van zonnepanelen. Jij hoeft helemaal niets te investeren, de aanschaf- en installatiekosten verzorgen wij. Je betaald maandelijks enkel een vast bedrag, waardoor je zelf gebruik maakt van de zonne-energie en direct op je maandlasten bespaard.

Zonnepanelen den haag

Voordelen van zonnepanelen huren

  •  Je wordt je eigen energieleverancier
  • Je bespaart direct, de energierekening slinkt
  • Je hoeft geen enkele investering te doen
  • Al het onderhoud, service en administratie verzorgen wij

De huurprijs per zonnepaneel staat voor 10 jaar vast. Na die 10 jaar loopt de huurovereenkomst van de zonnepanelen af. Voor een fractie van de kosten word je eigenaar van de zonnepanelen en geniet je nog jaren van zonne-energie. Het opwekken van zonne-energie was nog nooit zo interessant. Alle administratie, onderhoud en eventuele incidenten regelen wij voor je. Je hoeft nergens naar om te kijken. Alleen af en toe in de app kijken hoeveel je deze maand weer hebt bespaard!

Bij StroomOpgewekt kan je zonnepanelen kopen of huren. Het voordeel van zonnepanelen huren is dat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen. Je bespaart direct op je energierekening, met 100% schone en duurzame energie. Zeer interessant aangezien de energieprijzen zo blijven stijgen!

LG zonnepaneel
Check hoeveel jij kan besparen

Binnen één minuut

Veelgestelde vragen

Als je huurt, dan profiteer je direct van alle voordelen van zonnepanelen. En dit zonder dat je eerst een grote investering hebt moeten doen. Ook het onderhoud van jouw installatie nemen we uit handen. Koop je liever zonnepanelen? Dan moet je vooraf een investering doen.

Zonnepanelen kopen is over het algemeen een behoorlijke investering. Op de lange termijn is kopen wel goedkoper. Als je gaat huren bespaar je ook geld. Bij huren bespaar je alleen minder dan bij het kopen van zonnepanelen. Omdat niet iedereen een groot bedrag in een keer kan betalen, is huren een mooie optie voor bijna ieder huishouden. Groot of klein.

Met het huren van zonnepanelen hoef je geen investering te doen. Bij het kopen van zonnepanelen word je eigenaar van de zonne-installatie. Bij beide opties bespaar je direct geld.

Via het berekenen van de besparing op basis van jouw adres en geschatte verbruikt, maken wij een indicatie van de kosten. Hierna nemen we contact met je op om de opties te bespreken. Als je geïnteresseerd bent, komen we op locatie en maken we een afspraak om op korte termijn je zonnepanelen te installeren.

We gebruiken alleen A-merken zonnepanelen, omvormers, optimizers en micro omvormers. Hierdoor ben je verzekerd van een goede werking van het systeem en lange levensduur. De fabrieksgarantie voor omvormers is 10-25 jaar en voor zonnepanelen 15-25 jaar. De merken zonnepanelen waarmee we werken zijn; LG, Solar Fabrik, Jinko solar, JA solar en Trina solar. De omvormers welke we veel toepassen zijn: SMA, SolarEdge, Growatt en Enphase. 

Zonnepanelen leveren gelijkstroom ook wel DC spanning genoemd terwijl apparaten in huis wisselstroom (AC spanning) gebruiken. Om de stroom die de zonnepanelen opleveren in huis te kunnen gebruiken moet de stroom omgezet worden naar wisselstroom. De omvormer wordt in huis geplaatst en vormt de gelijkstroom om naar bruikbare wisselstroom. Wil je geen omvormer in huis dan kunnen we micro omvormers achter het zonnepanelen plaatsen. De stroom wordt dan op het dak via de micro omvormer omgezet naar wisselstroom. Groot voordeel van micro omvormers is dat je de prestaties van de zonnepanelen per stuk kunt monitoren in onze app. Daarnaast heb je geen omvormer in huis en komt er geen hoogspanning je woning binnen. Micro omvormers zijn iets duurder dan stringomvormers maar hebben een langere levensduur. De levensduur van een micro omvormer is 25-30 jaar. De levensduur van een stringomvormer is 8-12 jaar. Onderaan de streep kunnen micro omvormers dus zelfs goedkoper zijn stringomvormers.

Een optimizer (ook wel power optimizer genoemd) is een klein apparaatje dat onder elk afzonderlijk zonnepaneel geplaatst kan worden om de opbrengst per paneel te behouden als één paneel als gevolg van (gedeeltelijke) schaduwwerking zijn maximale opbrengst verliest. Als je optimizer plaatst en een deel van de zonnepanelen ligt in de schaduw dan worden de prestaties van alle zonnepalen negatief beïnvloed. Dit wil je natuurlijk niet en daarom is het aan te raden om optimizers te plaatsen. Het is afhankelijk van de (schaduw)situatie of deze extra investering interessant is.

Hoe snel de zonnepanelen geplaatst kunnen worden is afhankelijk van de configuratie van het systeem. De doorlooptijd van offerte tot plaatsing varieert van 3 tot 6 weken.

De landelijke overheidssubsidie op zonnepanelen voor particulieren is helaas al een tijdje gestopt. Veel gemeenten hanteren eigen subsidieregelingen en bieden speciale leningen met gunstige voorwaarden waar je gebruik van kunt maken.