Batterij opslag thuis

Aan je zonnepaneleninstallatie kan je tegenwoordig een thuisaccu koppelen. Dat is een grote batterij die de opgewekte stroom, die jij op dat moment niet nodig hebt, opslaat. Handig, en ook steeds voordeliger!

Hoe kan ik mijn energie opslaan?

Het is een wens van veel mensen om volledig onafhankelijk van het energienet te zijn. Het zou mooi zijn als je geheel energieneutraal bent. Dat wil zeggen dat je genoeg eigen energie opwekt en zelf gebruikt, waardoor je geen energieleverancier meer nodig hebt. De thuisaccu is hierin een goede ontwikkeling.

Accu opslag thuis

Zonnepanelen en thuisaccu

Opgewekte stroom wordt overdag opgeslagen en op latere momenten door jouzelf gebruikt. Dat wil zeggen dat je de zonne-energie overdag opwekt en bijvoorbeeld later op de avond gebruikt. Als de capaciteit van je thuisaccu groot genoeg is, ben je voor een groot deel onafhankelijk van het energienet. Het is nu nog niet mogelijk om volledig onafhankelijk te worden van het energienet, maar je kan heel veel besparen in de nabije toekomst door je eigen energie op te slaan.  

Informatie over energie opslaan

Een deel van de energie die je opwekt, verbruik je zelf. De rest lever je terug aan het openbare stroomnet. Maar als de zon niet schijnt heb je ook energie nodig. Je verbruikt op dat moment meer dan dat je zelf opwekt. Deze energie levert jouw energiebedrijf.

De salderingsgrens is voor iedereen verschillend en vind je terug op je jaarlijkse energienota. In de rekensom voor salderen geldt de hoeveelheid geleverde energie als grens. Je kan dus nooit meer salderen dan de hoeveelheid energie die je geleverd hebt gekregen. Hoe hoog jouw salderingsgrens is dus voor iedereen anders.

De salderingsregeling loopt binnen afzienbare tijd af. Door het gebruiken van een thuisaccu word je steeds meer onafhankelijk van je energieleverancier. De omvormers die we aansluiten zijn nu al gereed voor het toevoegen van een thuisaccu.

Start met het opslaan van je eigen energie

Ben je toe aan een thuisbatterij en wil je meer weten over onze mogelijkheden.
Neem contact op om de mogelijkheden te ontdekken.