Thuisbatterij

Meer inzicht in en controle over je energiebeheer. Een thuisbatterij levert tal van voordelen. Door het afbouwen van de salderingsregeling behoudt je met een thuisbatterij het rendement van je zonnepanelen. De overdag opgewekte stroom kun je met een thuisbatterij s ‘avonds gebruiken. Daarnaast wordt je onafhankelijk van het energienet en heb je bij een stroomstoring voldoende energie in eigen opslag. 

Maximaal rendement op zonnepanelen

Een thuisbatterij is ideaal voor woningbezitters met zonnepanelen. De thuisaccu wordt binnen of buiten aan de wand geplaats. Slimme systemen kunnen de verwachte energieopbrengst uit de zonnepanelen voorspellen door het analyseren van weersvoorspellingen en het verbruik hierop af te stemmen. Bijvoorbeeld een elektrische auto die pas begint op te laden op het moment dat er veel zonne-energie beschikbaar is. Je bepaalt zelf welke apparaten voorrang hebben om opgeladen te worden. 

Thuisbatterij

Advies en informatie

Een thuisbatterij is beschikbaar van 5-50kWh. Het gemiddelde verbruik van een huishouden in Nederland is 10kWh per dag. Afhankelijk van het vermogen van de zonnestroominstallatie en het verbruik wordt de grootte van de batterij bepaald. 

Wij adviseren je graag. Neem contact op of maak een (online) afspraak voor meer informatie. 

Informatie over energie opslaan

Een deel van de energie die je opwekt, verbruik je zelf. De rest lever je terug aan het openbare stroomnet. Maar als de zon niet schijnt heb je ook energie nodig. Je verbruikt op dat moment meer dan dat je zelf opwekt. Deze energie levert jouw energiebedrijf.

De salderingsgrens is voor iedereen verschillend en vind je terug op je jaarlijkse energienota. In de rekensom voor salderen geldt de hoeveelheid geleverde energie als grens. Je kan dus nooit meer salderen dan de hoeveelheid energie die je geleverd hebt gekregen. Hoe hoog jouw salderingsgrens is dus voor iedereen anders.

De salderingsregeling loopt binnen afzienbare tijd af. Door het gebruiken van een thuisaccu word je steeds meer onafhankelijk van je energieleverancier. De omvormers die we aansluiten zijn nu al gereed voor het toevoegen van een thuisaccu.

Start met het opslaan van je eigen energie

Ben je toe aan een thuisbatterij en wil je meer weten over onze mogelijkheden.
Neem contact op om de mogelijkheden te ontdekken.